SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/005 | 7800 Siklós Iskola u 10/a

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC Garai Miklós Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Történet

A Garai Miklós Technikum és Szakképző Iskola története

Történet

A Baranya Megyei SZC Garai Miklós Technikum és Szakképző Iskola hosszú évek óta vállal szerepet Baranya megye és a Dél-Dunántúli régió munkaerő-piaci, és oktatási feladatainak ellátásában.

Elsősorban a Siklósi járás területéről járnak hozzánk tanulók, de van tanulónk Pécsről és a Bólyi járásból is. A bejáró tanulóknak az intézmény könnyen megközelíthető, a buszmegállótól 5 perc sétával elérhető. A hozzánk kerülő valamennyi tanuló képességeit felmérjük, és először a gyengébb képességeket erősítjük meg, ezzel megalapozva azt, hogy sikeres írásbeli és szóbeli szakmai vizsgára legyetek képesek. A jobbaknak és tehetségesebbeknek sokrétű versenylehetőséget biztosítunk, hiszen az utóbbi években a közismereti tantárgyakban az országos döntő közeli eredményeket érnek el tanulóink. Humán érdeklődésű diákjaink az iskolai rendezvényeken csillogtathatják meg szép beszéd és versmondó képességeiket, és gyönyörű énekhangjukat. Jó nyelvérzékkel rendelkező szorgalmas tanulóinknak nyitva áll a lehetőség arra, hogy különböző európai országokban tanáraik felügyelete mellett egy hónapos gyakorlaton saját szemükkel tapasztalják meg, hogy milyen a szakmai oktatás más országokban.

Szak-és kabinettermeink biztosítják a magas színvonalú közismereti és szakmai képzést. Egymás mellett, egymást segítve, kiegészítve él itt a tehetségek gondozása, fejlesztése és a felzárkóztatás.

Szakmai vizsgaeredményeink, évek óta kiemelkedőek. A vizsgázóink több mint 90%-a sikeres vizsgát tesz.

A hozzánk jelentkezők felvételi sorrendjét az érdemjegyeik összegzésével kialakított pontszám határozza meg. Képzéseinkhez orvosi alkalmassági vizsgálat szükséges.


Partnereink

SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


Baranya Vármegyei SZC Garai Miklós Technikum és Szakképző Iskola

7800 Siklós Iskola u 10/a

Telefon: +36703992837

E-mail: garai.siklos@gmail.com

OM azonosító: 203049/005


2024Baranya Vármegyei SZC Garai Miklós Technikum és Szakképző Iskola