Faliújság
  • A 2022/23 tanévre vonatkozó középfokú felvételi eljárásban jelentkezők ideiglenes rangsora megtekinthető az oldalunkon.

Pályaoriántációs Napok 2022.

A húsvét előtti utolsó tanítási napot nem szokványosan töltöttük. Pályaorientációs napot tartottunk és Garai focikupát szerveztünk.
A pályaorientációs napon iskolánk tanulói ismerkednek meg a sajátjukon kívül az egyéb, nálunk oktatott szakmákkal. Idén 6-7. osztályos általános iskolásokat is hívtunk, akik a Kanizsai Dorottya, a kémesi és a magyarmecskei általános iskolából érkeztek. A részvevőket kollégáink és a segítő tanulók vezették be a pincér, szakács, eladó, pék és hegesztő szakmák rejtelmeibe, mutatták meg a szakma szépségét. A bemutatókhoz kapcsolódva kóstolhattak flambírozott gyümölcsöket, alkoholmentes koktélokat, csemegézhettek a Garai paraszttálról, „tesztelhették” a szakácstanulók készítette burgonyafánkot.
Ezen alkalommal a programot színesítette az a szenzációs innováció, amit a fejlesztő cég képviselői elsőként a mi iskolánkban mutattak be és próbáltattak ki tanulókkal. Büszkék vagyunk arra, hogy minket választottak, hiszen intézményünk profiljába tartozik és jövő ígéretes fejlesztésének számít. Az iBar applikáció lehetővé teszi a vendéglátóhelyeknek, hogy gyorsan, hatékonyan és pontosan tudjanak standolni, azaz a bontott üveg italról megállapítani, mennyi van benne, gyorsan tudjanak leltározni és naprakészen tudják nyilvántartani készleteiket. Nagyon kicsi az eszközigénye: csak egy mobiltelefon szükséges hozzá az alkalmazáson kívül. A vállalkozó szellemű tanulók kipróbálhatták és utána elmondhatták a véleményüket. Vendéglátós tanulóink számára nagyszerű lehetőség, hogy már a tanulmányaik során megismerkedhetnek a legújabb technológiákkal, mert a szakmai vizsga után munkájuk hétköznapjaihoz fog tartozni az éttermi szoftverek használata. A digitális bennszülött korosztály körében nagy sikert aratott és könnyen kezelhetőnek, egyszerűnek találtatott.
A Garai labdarúgó tornán iskolánkon kívül három a szakképzési centrumhoz tartozó iskola csapata vett részt: a Zipernovsky, a Pollack és a szigetvári Zrínyi szakképzők. Izgalmas küzdelemben alakult ki az eredmény: 1. Pollack, 2. Garai, 3. Zipernovsky, 4. Zrínyi. A serlegeken kívül oklevelet kaptak a csapatok és elismertük a legjobb játékost, a legjobb kapust és a gólkirályt. Gratulálunk a csapatoknak és felkészítő testnevelőiknek. Hagyományteremtő szándékkal hirdettük meg ezt a tornát, ezért a következő tanévben újból megrendezzük.
A visszajelzések alapján jól sikerült programot tudhatunk magunk mögött. Mind vendégeink, mind saját tanulóink érdeklődéssel és szívesen vettek részt rajta. Örülünk, hogy az általános iskolások tanáraikkal ma minket választottak.
Szeretnénk köszönetet mondani kollégáinknak, az intézmény oktatóinak a szervezésért és a lebonyolításért, segítő tanulóinknak a munkájukért, valamint Várkuti Boglárkának és Füvesi Lucának, az iBar munkatársainak, Göncző Gábornak, a Titán Kft. vezetőjének, hegesztő tanulóink gyakorlati oktatójának és Nagy Zsolt pékmesternek a segítségéért. Csak velük tudtuk a mai napot ilyen sikeresen megvalósítani.
Holnap kezdődik a tavaszi szünet, ezért most egyúttal kívánunk minden tanulónknak, szüleiknek, partnereinknek kellemes húsvétot és jó pihenést.