Faliújság
  • Kereskedő és webáruházi technikus; Kereskedelmi értékesítő; Pincér-vendégtéri szakember, Szakács; Pék; Hegesztő, Szakács szaktechnikus; Vendégtéri szaktechnikus

Rendhagyó rendezvény, szigorúan a szabályok szerint

 Február közepe van. Ilyenkor, Valentin nap környékén szoktuk hagyományosan megrendezni a Garaiban a szalagavatót. Ilyenkor óriási izgalommal készülnek a végzőseink, hogy megkapják a kis szalagot, mely jelzi, hogy hamarosan vizsgázni fognak és szakemberként hagyják el az iskolát. Azért is izgatottak, mert készültek a bemutató tánccal osztályonként és azért is, hogy a szép báli ruhájukban megjelenhessenek és élvezzék ezen az estén a könnyed ünneplés hangulatát.

De ez most nem így történt. Az élet nagy rendező, és most másként rendelkezett. Nincs ünneplő család, nincs táncbemutató, nincs báli ruha és nincs bál sem. Szomorú... A pandémia miatt szigorú szabályok érvényesek és ezt bizony nehéz elfogadni a végzősök lelkének. Ezért olyan kompomisszumos megoldás született, amiben ünnepélyes módon, ám a szabályokat szigorúan betartva adtuk át a szalagokat. Nagyon minimál stílusban, ám a kis hangulatot mégis belevarázsolva. Gratulálunk a végzős 11. eladó, pék, pincér, szakács tanulóinknak abból az alkalomból, aminek a szalag egy jelképe, hogy eddig eljutottak. És kívánjuk, hogy szalagjuk ösztönözze őket a vizsgáig visszlévő idő hasznos, szorgalmas kihasználására. A kedves szülőknek vigaszul tesszük közzé ezt a kis albumot. Szeretettel szerveztük a szalagátadást, mert átérezzük a diákjaink és szüleik hiányérzetét. Kérjük fogadják olyan szeretettel, ahogy mi készültünk rá és megvalósítottuk.