Faliújság
  • Szakképzésben csak 1 hely van iskolánkban: 1 fő kereskedelmi-értékesítő tanulót tudunk beiskolázni. Várjuk a jelentkezést folyamatosan a dobbantó képzésbe.

Hírek

2022.04.20

A húsvét előtti utolsó tanítási napot nem szokványosan töltöttük. Pályaorientációs napot tartottunk és Garai focikupát szerveztünk.
A pályaorientációs napon iskolánk tanulói ismerkednek meg a sajátjukon kívül az egyéb, nálunk oktatott szakmákkal. Idén 6-7. osztályos általános iskolásokat is hívtunk, akik a Kanizsai Dorottya, a kémesi és a magyarmecskei általános iskolából érkeztek. A részvevőket kollégáink és a segítő tanulók vezették be a pincér, szakács, eladó, pék és hegesztő szakmák rejtelmeibe, mutatták meg a szakma szépségét. A bemutatókhoz kapcsolódva kóstolhattak flambírozott gyümölcsöket, alkoholmentes koktélokat, csemegézhettek a Garai paraszttálról, „tesztelhették” a szakácstanulók készítette burgonyafánkot.
Ezen alkalommal a programot színesítette az a szenzációs innováció, amit a fejlesztő cég képviselői elsőként a mi iskolánkban mutattak be és próbáltattak ki tanulókkal. Büszkék vagyunk arra, hogy minket választottak, hiszen intézményünk profiljába tartozik és jövő ígéretes fejlesztésének számít. Az iBar applikáció lehetővé teszi a vendéglátóhelyeknek, hogy gyorsan, hatékonyan és pontosan tudjanak standolni, azaz a bontott üveg italról megállapítani, mennyi van benne, gyorsan tudjanak leltározni és naprakészen tudják nyilvántartani készleteiket. Nagyon kicsi az eszközigénye: csak egy mobiltelefon szükséges hozzá az alkalmazáson kívül. A vállalkozó szellemű tanulók kipróbálhatták és utána elmondhatták a véleményüket. Vendéglátós tanulóink számára nagyszerű lehetőség, hogy már a tanulmányaik során megismerkedhetnek a legújabb technológiákkal, mert a szakmai vizsga után munkájuk hétköznapjaihoz fog tartozni az éttermi szoftverek használata. A digitális bennszülött korosztály körében nagy sikert aratott és könnyen kezelhetőnek, egyszerűnek találtatott.
A Garai labdarúgó tornán iskolánkon kívül három a szakképzési centrumhoz tartozó iskola csapata vett részt: a Zipernovsky, a Pollack és a szigetvári Zrínyi szakképzők. Izgalmas küzdelemben alakult ki az eredmény: 1. Pollack, 2. Garai, 3. Zipernovsky, 4. Zrínyi. A serlegeken kívül oklevelet kaptak a csapatok és elismertük a legjobb játékost, a legjobb kapust és a gólkirályt. Gratulálunk a csapatoknak és felkészítő testnevelőiknek. Hagyományteremtő szándékkal hirdettük meg ezt a tornát, ezért a következő tanévben újból megrendezzük.
A visszajelzések alapján jól sikerült programot tudhatunk magunk mögött. Mind vendégeink, mind saját tanulóink érdeklődéssel és szívesen vettek részt rajta. Örülünk, hogy az általános iskolások tanáraikkal ma minket választottak.
Szeretnénk köszönetet mondani kollégáinknak, az intézmény oktatóinak a szervezésért és a lebonyolításért, segítő tanulóinknak a munkájukért, valamint Várkuti Boglárkának és Füvesi Lucának, az iBar munkatársainak, Göncző Gábornak, a Titán Kft. vezetőjének, hegesztő tanulóink gyakorlati oktatójának és Nagy Zsolt pékmesternek a segítségéért. Csak velük tudtuk a mai napot ilyen sikeresen megvalósítani.
Holnap kezdődik a tavaszi szünet, ezért most egyúttal kívánunk minden tanulónknak, szüleiknek, partnereinknek kellemes húsvétot és jó pihenést.

Tovább...

2022.04.20

Visszaültünk az iskolapadba! <a href=Tovább...

2022.04.20

Április 11. a költészet napja
Kolléganőink, Simon-Szilovics Adrienn és Budavári Ágnes vezetésével tanulóink verseket olvastak, másoltak és posztoltak iskolánkban és városunkban, méltó emléket állítva nagy költőinknek és hirdetve a versek csodáját.
Tovább...

2022.04.04

A várban főzött iskolánk tanár-diák vegyes csapata. A verseny neve: Vadhúspromóció a Gímszarvas jegyében. Tehát szarvast kellett főzni.

Ételkompozíciónk neve: Szarvaspörkölt Garai módra.
Isteni lett!!! Csinos, stílusban hozzáillő terítéket varázsoltunk hozzá, amiért és a tálalásért a zsűri nagyon megdicsérte a csapatot.
Az ezen alkalomból meghirdetett rajzversenyen Balogh Izabella 9. vendéglátós tanulónk 2. helyezést ért el. Nagy szeretettel gratulálunk neki.
És a továbbiakban beszéljenek a képek.
Tovább...

2022.03.17

Nagy költőnk születésének 200. évfordulója alkalmából
Ma 14.00 órakor a siklósi vár lovagtermében a Petőfi200 rendezvénysorozatának baranyai megnyitóján intézményünk adta a műsort.
A műsorban szereplő diákok a Garai Miklós Szakképző Iskola 9. és 10. osztályos tanulói:
Balogh Noémi, Balogh Izabella, Juhász Fanni, Tóth Leila, Béres Melissza, Csobán Zsombor és Gőgös Xavér
Felkészítőik: Horváthné Török Ildikó és Simon-Szilovics Adrienn
Köszönjük a város vezetésének a felkérést! Büszkék vagyunk tanulóink kiváló szereplésére.

Tovább...

2022.03.04

Megérkezett Kasuba Rebeka az Implom József Helyesírási Verseny megyei fordulójában elért első helyének elismerése. Mivel online versenyről van szó, ez szinte a kárpát-medencei döntővel egyidőben történt. De ami késik, nem múlik. Így is nagy örömmel nyújtotta àt Mikola Lajos igazgató úr a megérdemelt oklevelet és díjat, a könyvutalványt tanítványunknak és gratulált mind a versenyzőnek, mind felkészítő mennék, Horváthné Török Ildikónak.
Mi is gratulálunk és izgatottan várjuk a közben lezajlott döntő eredményét!
Hajrá Rebeka! Hajrá Garai!
Tovább...

2022.03.04

Iskolánkban ma lezajlott a Szép magyar beszéd verseny első fordulója, melyen Boda Fanni 9.pincér és Likár Liliána 9.szakács tanuló vett részt.

A verseny első fordulóján egy  szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett a versenyzőknek felolvasni. A verseny online zajlik, az iskola könyvtárában volt a felvétel.
Mindkét tanuló felkészülten versenyzett, kiválóan teljesítette a feladatot.
Szurkoljunk nekik, hogy továbbjussanak a döntőre!
Tovább...

2022.03.02

És ma is egy nagyszerű eseményről számolhatunk be!
Szakmai vizsgát szerveztünk az új, szakmajegyzékes képzésben részt vett felnőtt tanulóink részére. Ennek a képzésnek a keretében másfél év alatt szerezhették meg második szakképesítésüket: szakácsok lettek. Kiváló eredménnyel vizsgáztak mindketten.
Kívánjuk, hogy a munkaerőpiacon sikeresen megtalálják helyüket.
Büszkék vagyunk rájuk és továbbra is várjuk majd erre a képzésre a jelentkezőket. A következő csoport február 1-én megkezdte a tanulást.
Tovább...

2022.03.02

Tádám!
Az OSZKTV-eredmények 3. felvonása következik:
a humán szekcióban 6 azaz hat tanulónk:
Goda Fanni 9. vendéglátó,
Preller Marcell 9. vendéglátó,
Sáfrány Anita 9. eladó,
Balatoni Zsolt 10. vendéglátó,
Kosztics Rebeka 10. vendéglátó
Buchert László 10. hegesztő
jutott be a második fordulóba azaz a regionális döntőbe.
Szeretettel gratulálunk mindannyiuknak és felkészítőiknek: Horváthné Török Ildikó és Simon-Szilovics Adrienn kolléganőinknek.
A tanulók szorgalmasan és lelkiismeretesen készültek, meg is van az eredménye!
És egy kis statisztika a versenyről:
tanulóink 15%-a vett részt a versenyen, azaz 30 fő,
a versenyzők 46%-a jutott be a második fordulóba, azaz 13+1 fő. Mint a totó telitalálatos szelvénye! Reméljük ez a kabala, no meg az alapos felkészülés segíti őket a következő fordulóban!
Tovább...

2022.02.16

Közzétették a szakmai verseny írásbeli fordulójának eredményeit.
Először lássuk, kik voltak végzős tanulóink közül, akik felkészültek és részt vettek a versenyen.
11. eladó osztály: Tetesi János, Deres Fanni, Balogh Kitti, Nagy Cintia
11. szakács osztály: Kornfeld Luca, Aburkó József, Gut Ronald, Kója Mónika, Nagy Boglárka
11. pincér osztály: Kovácsi Bianka, Nagy Imre
EREDMÉNYEK:
Kornfeld Luca és Aburkó József 60% fölötti teljesítményükkel megszerezték az írásbeli vizsga 5 érdemjegyét.
Tetesi János 72%-ot ért el.
Kovácsi Bianka Baranya megyében a pincérek közül a legjobb dolgozatot írta.
A fenti eredményeket a továbbjutás szempontjából az országos eredmények befolyásolják.
Nagyon örülünk tanulóink aktivitásának és szorgalmának. Gratulálunk az elért eredményekhez!
Tovább...

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]