Faliújság
  • Szakképzésben csak 1 hely van iskolánkban: 1 fő kereskedelmi-értékesítő tanulót tudunk beiskolázni. Várjuk a jelentkezést folyamatosan a dobbantó képzésbe.

Hírek

2020.05.15

 Érettségizőink megírták a vizsgatárgyak nagy részét. Izgatottan várjuk az eredményeket és a hátra levő 1-2 vizsgához is kitartást és sok sikert kívánunk.

Lazításként egy kis csendélet a vizsgáról. Vizsgázóink felkészültségéről. 

Tovább...

2020.05.06

 Kedves Tanítványaink és tisztelt Szülők!

Ebben a rendkívüli helyzetben szeretnénk tájékoztatni a vizsgák lebonyolításáról.

Érettségi: a központilag meghatározott időpontokban már folynak az írásbeli vizsgák. Az esetleges szóbeli a vizsgadolgozatok eredményétől függően kerül megszervezésre, amiről a vizsgázókat értesítjük.

Szakmai vizsgák:a szakképző intézmények egyénileg szervezik.
Nálunk így alakul a vizsgarend:
Gyakorlati vizsgák:
2020. május 18. vendéglátásszervező-vendéglős - technikus
2020. május 19. eladó
2020. május 20. pék
2020. május 22. pincér - szakács

Írásbeli vizsgák:
2020. május 25. pék
2020. május 29. pincér - szakács - vendéglátásszervező-vendéglős

A vizsgadolgozatok megtekintése ebben a vizsgaidőszakban csak digitálisan lehetséges. Minden vizsgázó megkapja elektronikus formában és az erre vonatkozó jogszabályok szerint teheti meg esetleges észrevételét.

A vizsgák eredményhirdetését szervezzük és a ballagás helyett egy kis búcsúzó műsor keretében fogjuk megtartani. Ennek pontos idejéről és módjáról is tájékoztatjuk az érintetteket.

Minden vizsgázó tanulónknak sikeres felkészülést és eredményes vizsgázást kívánunk.

#együttsikerül #hajráGarai #mindentbele #higgymagadban

Tovább...

2020.05.05

Zavartalanul folynak az érettségi vizsgák a Garaiban is 

A Pécsi SzC Garai Miklós Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában 29 vizsgázó kezdte meg a tegnapi napon az érettségi vizsgát. Minden diák nagy izgalommal készült a megmérettetésre, de külön büszkeséggel tekintünk arra a 12 főre, akik felnőttként már a munka mellett készültek a vizsgákra. Ők az elmúlt két évben esti munkarendben teljesítették a vizsgára bocsájtás feltételeit magyar, matematika, történelem és idegen nyelv tantárgyakból. Számukra a héten befejeződnek az írásbeli vizsgák, a vendéglátásszervező osztály nappali tagozatos diákjainak azonban a kötelező vizsgatárgyak mellett jövő héten még vendéglátóipari ágazati ismereteiből is számot kell adjanak tudásukból.

Tekintettel a fennálló járványügyi helyzetre, természetesen iskolánk is a legnagyobb biztonság szem előtt tartásával szervezte meg a vizsgákat. A védőfelszereléseket a Baranya Megyei Kormányhivatal biztosította diákjaink és felügyelőtanáraink részére. Kollégáink külön motiváló feliratokkal és üzenetekkel készültek a vizsgázók részére, ezzel is segítve őket ebben a különösen nehéz időszakban.

Tovább...

2020.04.22

www.ifjusagi-lelkisegely.hu 

Ha segítségre van szükséged, ez a lehetőség is rendelkezésre áll. Hívd bátran őket!
Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány  - Ifjúsági Lelki Elsősegély szolgálat

Telefonszolgálatuk a 137-00 számon hívható ingyenesen hétköznapokon 17-21 óra között.
Krízisintervenció, öngyilkosság-megelőzés és mentálhigiénés prevenció a céljuk. Nemzetközi kutatások igazolják, hogy a telefonos lelki segítés hatékony módja az öngyilkosság-megelőzésnek, mely a 25 év alattiak körében a vezető halálokok egyike.
Bővebb információk: www.ifjusagi-lelkisegely.hu

Bővebb információk: www.ifjusagi-lelkisegely.hu 

Tovább...

2020.04.15

 Kedves Szülők, Diákok!

A tavaszi szünet után, ismét folytatódik a oktatás online kereteken belül. Kérünk minden Tanulót, hogy az órarend szerinti órákon vegyen részt rendszeresen, a feladatokat készítse el időben, mert csak így tudjuk évvégén osztályozni a munkáját.

Tovább...

2020.03.24

 Tisztelettel kérjük mindenki megértését, de az ügyintézés is csökkentett módban működik 2020.március 16-tól.

Ez azt jelenti, hogy kérjük, ha igazolásra vagy egyéb az iskola által kiállított dokumentumra van szükség, akkor a kérést az iskola e-mail címére küldjék. A kért dokumentumot mi szintén e-mailben vagy postán küldjük ki.
NAGYON KÉRJÜK, NE JÖJJENEK SZEMÉLYESEN:

Az iskolán kívül együttműködési megállapodás vagy tanulószerződés alapján végzett szakmai gyakorlat helyszíneit sem látogathatják a tanulók.
A 2020. március 16-tól a korábban meghirdetett, illetve szervezés alatt álló iskolai programok nem kerülnek megrendezésre.
Kérjük, az aktuális információk érdekében továbbra is kövesse folyamatosan figyelemmel a Pécsi Szakképzési Centrum, valamint iskoláinak honlapjait, közösségi oldalait

Megértésüket köszönjük.

Tovább...

2020.03.24

 Tisztelt szülők, tanulók!


Az új órarendek fent vannak a krétában.
Nem lesz külön A-B hét , minden héten azonos időben lesznek az órák.
Készen vannak a digitális osztálytermek. Kimentek a meghívások, el kell fogani őket.

Tovább...

2020.03.15

 Tisztelt Szülők, Tanulók!

Intézményünk, csak a tanulóink számára ad lehetőséget a bent hagyott felszerelések hazavitelére. Szülőket beengedni a jelenlegi helyzetben, nem áll módunkban. Információkért, kérjük keressék fel honlapunkat vagy facebook oldalunkat, illetve az E-Kréta rendszert, melyen folyamatosan közölni fogjuk a friss híreket Önöknek. 

A holnapi napon egyszerre 3 tanuló lephet be az intézménybe (aki feltételezhetően nem állt kapcsolatban külföldről hazatérő személlyel, esetleg beteg emberrel) az iskolában hagyott felszerelésekért. A beléptetés rendjéről helyben adunk információt. A minél kevesebb épületben tartózkodás és a gördülékenység érdekében kérem, hogy szíveskedjenek a felszereléseket előre végiggondolni és céltudatosan összeszedni, beszélgetésekre, kérdések megbeszélésére nem lesz lehetőség. 

A tananyagokról később adunk tájékoztatást.

Kérjük mindenki együttműködését, pozitív hozzáállását az esetlegesen felmerülő problémák türelmes tolerálását. Azon igyekszünk, hogy a helyzetet jól kezeljük.

Tovább...

2020.03.14

Tisztelt Szülő, Diákok!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy: 
"A koronavírus elleni védekezés keretében a kormány tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában." 
Orbán Viktor kifejtette: március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet.
Ennek alapján hétfőtől normál tanítás nem lesz, a továbbiakról tájékoztatni fogom Önöket!
Együttműködésüket köszönjük!
Tovább...

[Első]   << Előző    1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12     Következő >>   [Utolsó]